Triaj pacienti

Facilitati disponibile:

Vizualizare: Data inregistrare, ID (numar unic), CNP , Nume, N – de cate ori a beneficiat pacientul de servicii medicale, Pret, Numar investigatii, Observatii, Urgenta, A – Aprobare pentru tiparire buletin , I – urmeaza sa fie publicat pe internet, P – status publicare pe internet, R – recoltat, StatusC – status citire investigatii, StatusV – status validare investigatii, T – status tiparire buletin, F – status finalizare investigatii

A – Aprobarea buletinului de analize este realizata de responsabilul de laborator.
I – Un buletin de analize poate fi eliminat din lista celor publicate pe internet la cerinta pacientului. Valoare implicita: bifat.
P – Publicarea buletinelor pe internet se face in fiecare zi in principiu dupa aprobarea si tiparirea buletinelor. Ora predefinita pentru publicare internet: 18. Durata publicarii pe internet poate dura 30 minute-1 ora in functie de viteza la internet si numarul de buletine. Buletinele de analize publicate pe internet vor avea P – bifat.
F –  Finalizarea buletinelor de analize inseamna blocarea tuturor modificarilor care pot fi aduse informatiilor de pe buletinul de analize. Aceasta finalizare are loc atunci cand statusul de citire si finalizare este de 100%, buletinul este aprobat. Finalizarea se realizeaza automat la publicarea buletinelor de analize pe internet. Deblocarea poate fi facuta de un user cu drepturi de deblocare. Daca se aduc modificari unui buletin de analize deja publicat pe internet atunci acesta va fi reprogramat automat pentru publicarea ultimei versiuni.

Meniu disponibil pentru fiecare pacient introdus (se obtine cu un singur click – butonul dreapta pe pacient):

Meniu triaj


Salvarea automata a datelor

Sistemul Clinica.ro beneficiaza de o procedura de back-up automata care se porneste la o ora prestabilita in fiecare zi.
Procedura de back-up ruleaza pe server si are ca finalitate salvarea fisierului de backup local pentru si intr-o locatie pe internet aceasta fiind securizata pe baza de user-name si parola.
Salvarea bazei de date intr-o alta locatie decat cea in care se afla serverul este utila pentru a se asigura protectia si recuperarea datelor in caz de dezastru.


Cerinte hardware

Cerinte hardware necesare implementarii Clinica.ro

a) Retea de date
b) Statii de lucru: P4, 512MB, HDD 80GB, port serial – pentru conectare automate de laborator
c) Server: Procesor Xeon, 2 x 36GB SCSI, 2 GB – (sugestie: server IBM)
d) Imprimanta pentru buletine: duplex (sugestie: Lexmark E460dn)
e) Imprimante pentru bonuri pacient, laborator (sugestie: Lexmark E460dn)
f) Imprimanta pentru coduri de bare (sugestie: Zebra 420)
g) Casa de marcat (sugestie: Euro, Datecs) 
h) Domeniu web (.ro) pentru publicarea on-line a buletinelor de analize.


Informatii pacienti

Optiune cautare si vizualizare pacienti

Date pacient inregistrate:

ID Pacient
CNP
Nume Prenume
Adresa
Localitate
Telefon
Fax
E-mail
Sex
Strain (Da/Nu)
Data nasterii
Urban (Da/Nu)

Cautarile pot fi facute dupa IDPacient, CNP, Nume pacient.

De asemenea cautarea este posibila prin filtrare dupa doar o parte din CNP, Nume Pacient rezultand astfel un set de pacienti care corespund criteriilor de cautare.

Exemplu

a)
1. In casuta CNP se introduce urmatorul text %750801% (Cauta persoanale care sunt nascuti in data de 01/08/1975)
2. Apasati butonul Cauta
3. Se returneaza o lista cu pacientii care au in CNP-ul lor urmatoarele cifre: 750801  (sunt nascuti in data de 01/08/1975)
4. Se poate defila prin aceasta lista si obtine informatii cu privire la pacientul cautat.

b)
1. In casuta Nume se introduce urmatorul text %Daniel% (Cauta persoanele in al caror nume si prenume se regaseste cuvantul Daniel)
2. Apasati butonul Cauta
3. Se returneaza o lista cu pacientii care se numesc Daniel
4. Se poate defila prin aceasta lista si obtine informatii cu privire la pacientul cautat.